Skip to main content

Jij wilt bouwen Ik geef alles wat ik heb, en meer

Over Judith Reuser

Ik ben bewegingsveroorzaker

Ik haal alles voor je uit de kast, ga kopje onder in de klus. Je hebt mij nooit half.

Ik ben ontdekker én rebel. Uitdagend en invoelend. Geen toverkol, maar nieuwsgierig en altijd transparant en écht gelijkwaardig. Een gids die ook onderweg nog met je leert, vragen stelt en grenzen opzoekt. Ik voel mee én ik prikkel. Wat maakt dat je het zo doet? Waar komt dat vandaan? Wat laat je daarmee liggen? Dat soort vragen.

Ik neem ruimte zonder het podium te pakken. Ik werk experimenteel én helder. Ik heb de zwarte band in de toepassing van mijn gereedschapskist.

Achtergrond

Vraagstukken rond mensen

In 2008 ben ik het trainersvak ingestapt. Deskundig zijn is niet hetzelfde als deskundigheid overdragen. Het ontwerpen van trainingen, aansluiten bij de vraag van deelnemers, zorgen voor een optimaal leerklimaat en nog veel meer maken het trainersvak uitdagend en inspirerend.

Elke keer weer sta ik vol energie, enthousiasme en nieuwsgierigheid voor een de groep . Met de ambitie een training te verzorgen waar mensen écht blij van worden. Waar ze écht wat aan hebben.

De afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld in verander­vraagstukken en de daarbij behorende tools, zoals design thinking en scrum. Organisaties hebben soms last van belemmerende processen. Het herkennen van patronen en deze op de juiste manier zichtbaar maken is een grote uitdaging en vaak een eerste stap in een veranderproces.

Om dit goed te doen ben ik geschoold Deep Democracy facilitator. Deep Democracy is een zienswijze en een methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. 

“Het gras groeit niet door eraan te trekken maar door de wortels water te geven” 

Wij bepalen niet de snelheid van de ontwikkeling of de verandering van de ander. Wij verzorgen het water, de voeding in de vorm van steun en aandacht zodat de ander kan bloeien. Gras gaat pas groeien als er genoeg water, licht en voeding aanwezig is. Bij organisaties werkt dat precies hetzelfde.

Als eigenaar van Doorbraaklab ontwikkel en verzorg ik trainingen, faciliteer ik sessies en coach ik individuen, teams en organisaties.  Mijn oorsprong ligt in het sociaal domein, inmiddels ben ik werkzaam in diverse domeinen, waar zich vraagstukken rond mensen afspelen.

Accepteer
waar je vandaan komt, vier waar je bent,
verwelkom waar je naartoe gaat